Kalamees kinnitas, et mees keda ta sõi, suri varem loomulikku surma. Kumb kahest leitud kalamehest kannibalismi üles tunnistas, ei täpsustata. Surnukeha ekspertiisi tulemused avaldatakse alles kahe kuu pärast, vahendab Lenta.ru.

Selle aasta septembris läksid neli meest Jakuutias Sutami jõele kalale. Septembri lõpus helistas üks kalamees õele ja rääkis, et nad ei saa suurvee tõttu jõel taigast välja, kuid väitis, et nendega on kõik hästi. Pärast seda polnud kalameestest midagi kuulda.

Novembris pöördus kalamehe õde politsei poole palvega venda otsima hakata. Novembri lõpus leiti 50 kilomeetri kaugusel Nižnjaja Džalinda jõe suudmest kaks kadunud kalameest – Aleksandr Abdullajev ja Aleksei Gradulenko. Nad olid väga kurnatud ja nende jäsemed olid külmunud. Kalamehed ei osanud midagi öelda kahe kaaslase saatuse kohta. Varsti leidsid päästjad ühe kadunu surnukeha, mille luudele polnud praktiliselt liha jäänud. Politsei tegi järelduse, et mees oli ära söödud ja seda ei olnud teinud loomad, sest nende jälgi sündmuskohal ei olnud. Mehe jäänused viidi ekspertiisi. Neljandat kalameest pole endiselt leitud.

Kahtlused Abdullajevi ja Grudalenko suhtes tugevnesid pärast seda, kui mõlemad põgenesid haiglast, kuhu päästjad nad viisid. Uurimiskomitee alustas juurdlust kannibalismi üle. Lisaks sellele hakkasid ajakirjanduses levima teated, et mehed ei tegelenud taigas mitte kalapüügi, vaid kulla otsimisega.