Briti koolid peavad valitsusele oma õpilaste kohta regulaarselt andmeid esitama. Sotsiaalmeedias kirjutatakse, et pärast euroreferendumit on lisandunud uus nõue: teatada ka õpilaste rahvusest.

Šotimaa parlamendi liige Gordon McDonald vahendab Twitteris ühe koolidirektori poolt kolmapäeval lastevanematele saadetud kirja, kus nenditakse, et kool peab kolm korda aastas haridusministeeriumile aru andma.

„Tänavu nõuab haridusministeerium meilt iga õpilase kohta kaht täiendavat infokildu, mida me pole siiani oma registritesse kandnud,“ kirjutab Heyford Parki vabakooli direktor. „Oleksime tänulikud, kui kirjutaksite meile, millises riigis teie laps on sündinud ja mis on tema kodakondsus. Kui tal on topeltkodakondsus, palun märkida mõlemad riigid.“ Kirjas lisatakse, et asjaga on kiire ja palutakse vastata juba järgmiseks päevaks.

Teisipäeval tegi Briti siseminister ettepaneku, mille kohaselt peaksid firmad hakkama võõrtöötajate nimekirju esitama. Ettepanekus selgitatakse, et selle eesmärk on välismaalasi värbavaid ettevõtteid avalikult häbistada ja neile survet avaldada, et „takistada sisserännanutel ära võtmast töid, mida suudaksid teha Briti inimesed“.