Valitsuse uude koosseisu kuulub rida veteranidest poliitikuid, kirjutab BBC.

Toetus Abe’le on langenud jätkuvalt pärast seda, kui ta möödunud aastal ambitsioonika konservatiivse programiga ametisse asus. Valitsuse tegevust on saatnud mitmed skandaalid. Kriitikud on Abele pannud pahaks, et ta nimetas ametisse oma lähedasi sõpru ja liitlasi, kel puudub vajalik kogemus.

Uute ministrite nimetamine on Abe järjekordne katse valitsusele toetust leida. Peaministri partei sai möödunud kuul parlamendi ülemkoja valimistel hävitavalt lüüa.

Uue valitsuse ametlik koosseis tehakse teatavaks ilmselt tänase päeva jooksul. Uueks välisministriks nimetatakse arvatasti Nobutaka Machimura, kes vahetab välja valitseva partei, Liberaaldemokraatliku partei peasekretäri kohale siirdunud Taro Aso. Machimura oli välisminister ka Abe eelkäija, Junichiro koizumi valitsuses.

Endisest kaitseministrist Fukushiro Nukagast saab tõenäoliselt uus rahandusminister.

Kunagine välisminister Masahiro Komura võtab aga üle ameti praeguselt kaitseministrilt Yuriko Koikelt.

Möödunud kuul toimunud valimistel sai praegu opositsoonis olev Jaapani Demokraatlik partei esimest korda ajaloos parlamendi ülemkojas ülekaalu.

Abe on kõikidele tema tagasi astumist nõudvatele avaldustele vastuseks teatanud, et loodab, et tugev ja skandaalideta valitsus taastab valijate usu temasse.