Putin andis korralduse seoses Euroopa Liidu ja USA viimaste sanktsioonidega Venemaa suhtes. "Olen koostanud juhendid," sõnas Putin.

Lisaks rõhutas Venemaa president, et Moskva vastureaktsioon peaks olema võimalikult ettevaatlik. "Ilmselgelt peame me toimima ettevaatusega, et toetada kodumaiseid tootjaid, aga mitte liiga teha tarbijatele," ütles Putin.

Putin nõudis ka ÜRO julgeolekunõukogu kokkukutsumist seoses Ukraina humanitaarolukorraga.

AFP andmeil ähvardab Moskva sulgeda BBC venekeelse võrguväljaande, kuna BBC avaldas uudise aktivistist, kes ironiseerib Venemaa Ukrainas aetava poliitika üle.

Ajalehe Vedomosti teatel kaalus Venemaa Euroopast üle Siberi Aasiasse suunduvate lendude piiramist või täielikku peatamist vastusena Euroopa sanktsioonidele, mille tõttu oli lennuforma Dobrolet sunnitud eilseid lende edasi lükkama.

Venemaa president lootis, et valitsus reageerib EL sanktsioonidele nii ruttu kui võimalik. Putini sõnul on poliitilised survestamismeetodid, mida Venemaa majanduse vastu kasutatakse, vastuvõtmatud, rõhutades, et need vastanduvad rahvusvahelistele reeglitele ja normidele.