Maroni kutsus itaallasi üles mitte võtma õigusemõistmist oma kätesse pärast seda, kui kaigastega ja maskides noorukid peksid Roomas nädalavahetusel segi ühe vägistamispaiga läheduses asuva kebabibaari, kirjutab The Times.

Rünnaku käigus peksti metsikult läbi viis rumeenlast, kellest kaks on raskes seisundis.

Sõbrapäeval toimus samas kohas intsident, kus vägistati 14-aastane tüdruk ja peksti läbi tema 16-aastane poiss-sõber.

Nädalavahetusel vägistati lisaks Milanos 21-aastane Boliivia päritolu neiu mehe poolt, keda kirjeldati kui põhja-aafriklast, samas kui Bolognas vahistati kohe pärast narkokuritegude eest karistuse ära kandmist ja vabastamist väidetavalt 15-aastase tüdruku vägistanud tuneeslane.

Kuu alguses peksid kohalikud noored metsikult läbi ja panid põlema India töölise, kes magas Rooma lähedal Nettunos pingil. Eelmisel kuul arreteeriti Rooma lähedal Guidonias neli rumeenia immigranti, kes vägistasid grupiviisiliselt itaallanna. Päev pärast vägistamist peksti läbi kohalikud rumeenlased ja albaanlased ning rumeenlaste poodidesse visati Molotovi kokteilid.

Põhjaliiga esindaja Roberto Calderoli, kes on seaduste lihtsustamise minister Silvio Berlusconi paremtsentristlikus valitsuses, ütles, et keemiline kastreerimine on ainus võimalus, kui vägistatakse teismelisi tüdrukuid. „Rehabiliteerimisest rääkimisest ei piisa,” ütles Calderoli ajalehele La Stampa. „Ühiskond peab ennast kaitsma.”

Maroni sõnul kavatseb valitsus kiirendada seaduse vastuvõtmist, millega loodaks „kodanike grupid”, mis „mis juhiksid politsei tähelepanu sündmustele, mis võivad ohustada linnade julgeolekut”.

„Murelike kodanike gruppide” loomine ei ole Maroni sõnul sama, mis omakohtu täideviijate patrullid, mida nimetatakse rondeks.

Opositsiooni varisiseminister Marco Minniti ütles, et omakohtu ja naabrivalve rühmade vahel on väga õhuke piir.

Politseinike ametiühingu esimehe Enzo Letizia sõnul on Berlusconi valitsuse avalike kulude kärpimise poliitika tõttu politsei nii alarahastatud, et ei ole võimalik hooldada riigi 25 000 patrullautot, millest 500 on hetkel kasutamiskõlbmatud.

Igal aastal vägistamise eest arreteeritud rumeenlaste arv on tõusnud viie aasta taguselt 170-lt ligi 500-le, rumeenlastele järgnevad marokolased (300), albaanlased (150) ja tuneeslased (120). Seksuaalvägivallas süüdistatavate immigrantide osatähtsus kõigist vägistajatest on tõusnud 10 aasta taguselt 9 protsendilt 40 protsendile. Teisipäeval saabus Rooma 25 Rumeenia politseinikust koosnev meeskond, kes peab aitama Itaalia politseil viimase aja vägistamislainet uurida.

Eelmisel kuul lubas Berlusconi kümnekordistada tänavatel patrullivate sõdurite hulka, kokku 30 000-ni. Nagu Berlusconil tavaks, ei saanud ta jätta naljatamata, et „meil peaks olema sama palju sõdureid kui kauneid naisi ja ma ei usu, et see on võimalik”.