Teisipäeval teatasid Itaalia õiguskaitseorganid, et 31 aastane Igor Vatslavitš riietus õhtuti musta, pani ette maski, relvastas end vibu ja nooltega ning suundus Veneetsia kandis asuva Rovigo linna lähedastesse asulatesse, vahendab factnews.ru.

Itaalia meediaväljaanded nimetasid kurjategijat „ninjaks”. Nagu selgus, viibis ta Itaalias ebaseaduslikult. Seda ütlesid ajakirjanikele õiguskaitseorganite esindajad. Kohalike õiguskaitseorganite viimaste andmete kohaselt osutus kinnipeetu endiseks vene armee sõduriks. Nende andmeil elas kinnipeetud isik mahajäetud saras, millest leiti läbiotsimise käigus kuldehteid ja raha, aga ka suurem kogus vorsti ja sinki, mida ta oma rünnakute käigus samuti röövis.

Kui kurjategija oli mõne majapidamise välja valinud, ründas ta pererahvast ja ähvardas kõiki keskaegsest relvast maha lasta ning nõudis et talle antaks kuldehted ja raha.

Selliseid rünnakuid tegi röövel küllalt tihti, tekitades kohalikes elanikes õudust. Kuuldused eksootilisest röövlist levisid ümbruskonnas kiiresti. Pimeduse saabudes barrikadeerusid inimesed oma kodudesse ja kartsid välja minna.

Novosti teatab, et kurjategija lõhkus nooltega aknad ning tungis südantlõhestavate sõjahüüete saatel hoonesse. Politsei kammis korduvalt ümbrust, kuid saladuslikku röövlit kinni püüda ei õnnestunud.

Viimase kallaletungi ühele farmile tegi kurjategija esmaspäeva õhtul. Pererahvas ei lasknud ennast uuesti sündinud Robin Hoodist heidutada ning asus hangude ja kõblastega relvastatult ise rünnakule. Kurjategijal tuli paanikas jalgadele valu anda. Välja kutsutud politsei arreteeris röövli farmi lähistelt.

„Tundus, et kogu oma karjääri jooksul olen ma kõike näinud, aga midagi sellist mitte kordagi,” ütles ajakirjanikele kurjategija arreteerinud karabinjeeride lendsalga komandör.

Ülekuulamisel tunnistas kurjategija, et sellises stiilis röövideks innustas teda Robin Hoodi eeskuju, keda ta lapsena jumaldas. Kui politsei mehe viimaks kinni pidas, ütles ta: „Teil mitte ainult ei vedanud, vaid tuleb välja, et te teete ka tööd hästi.”