Ernesto Fazzalari, kes oli ligi kaks aastakümmet jooksus, tabati pühapäeval Itaalia sõjaväepolitsei poolt, vahendab The Guardian. Mees redutas Itaalia lõunaosas mägedes Calabria piirkonnas ühes majas ning ei hakanud arreteerimisel vastu, teatas politsei. Kohaliku meedia väitel tabati ta une pealt.

Fazzalari, kes kuulub Itaalia kõige rikkamasse ja võimukamasse organisatsiooni (Calabrian ’Ndrangheta) on olnud jooksus alates 1996. aasta juunist.

Arvestades tema mõjuvõimu ja ohtlikust oli ta Sitsiilia maffiapealiku Matteo Messina Denaro järel riigi tagaotsituim mees nr. 2.

46-aastane Fazzalari võib nüüd minna eluks ajaks vangi, kuna ta on juba tagaselja süüdi mõistetud mõrvas, maffiakuritegudes, narkoveos, röövis ja relvade illegaalses omamises.

Maffiavastase liikumise üks juhte Federico Cafiero de Raho nimetas Fazzalari tabamist ajalooliseks, kuna tegemist on äärmiselt suure organisatsiooni juhiga, kelle haare oli väga lai.

Muide, Fazzalari tabamine pani isegi Itaalia peaministri ja siseministri säutsuma. "Hurraa Itaaliale. Rõõmus pühapäev," säutsus näiteks Itaalia valitsusjuht Matteo Renzi tänades nii prokuröre ja politseijõude hea töö eest.