Juhtumite arv kasvas pea 1700-ni, neist surmade arv 34-ni, vahendas uudisteagentuur Reuters.

Veel eile õhtul oli Itaalias 1128 nakkusjuhtumit ja 29 surma.

Saksamaal teatasid võimud pühapäeval koroonaviiruse juhtumite arvu kasvust 66-lt 117-ni. Valitsuse kriisikomisjon on vaadanud üle reisihoiatused ja keelanud suurte rahvusvaheliste ürituste korraldamise. Tervishoiuminister on soovitanud omalt poolt külmetuse sümptomitega inimestel massiüritustest eemale hoida.

Enam kui pooled juhtudest asuvad Saksamaa kõige rahvarikkamas osariigis Nordrhein-Westfalenis, kus esmaspäeval jäävad suletuks mitu kooli ja päevahoiukeskust, et proovida ennetada viiruse levikut pärast seda, kui sealsed töötajad on andnud viiruse suhtes positiivse proovi.

Iraani tervishoiuministeerium teatas pühapäeval, et viimasel ööpäeval kinnitatud juhtumite arv kahekordistus, kasvades 978-ni. Ainuüksi pealinnas Teheranis tuvastati 170 uut nakatumist, vahendab uudistekanal The Guardian.

Ööpäevaga tuvastati Iraanis kokku 385 uut nakkusjuhtumit ja 11 surma.

Ministeeriumi pressiesindaja Kianoush Jahanpour ütles, et paljudest linnadest tuleb teateid uute juhtumite kohta, sealhulgas Mashhadist, kus asub Iraani tähtsaim Shia pühamu, mis meelitab šiiitidest palverändureid kohale kogu Lähis-Idast.

Iraani võimude üleskutseid vaimulikele sulgeda pühakojad ei ole üksmeelselt järgitud. Mashhadi pühamu on üks neist, mis on jäänud epideemia kiuste avatuks.

Terviseeksperdid hoiatavad, et arvestades koroonaviiruse seni teadaolevat suremust, on juhtumite tegelik arv Iraanis tõenäoliselt palju suurem, kui sealsed võimud väidavad.

Hispaanias tõusis koroonaviiruse juhtumite koguarv laupäeval 46-lt 73-ni, teatas pühapäeval riikliku tervisekontrolli keskuse juhataja Fernando Simon.

Hetkel ei ole tema meelest aga vaja riigi häiretaset tõsta. Umbes 90% juhtudest on seotud riskipiirkondadega nagu Itaalia, kuid tervishoiuametnikud pööravad sellegipoolest suuremat tähelepanu ka nakatuid tuvastanud piirkondadele, sealhulgas Malagale ja Marbellale ning Madridi lähedal asuvale Torrejonile, ütles ta.

Maailma Tervishoiuorganisatsiooni juht kutsus samal ajal üles paanikat vältima.

Turgudel pole vaja hirmu ja paanikat tunda, ütles pühapäeval Riyadhis WHO peasekretär Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ehkki riigid peavad pandeemiaks valmistuma, näitavad faktid, et sellist ohtu veel pole. "Me ei tohiks isoleerimisstrateegiast loobuda, kuna näeme, et mõnes riigis see töötab," sõnas ta.