Neljapäeval valitsusele esitatav eelnõu on mõeldud napis rõivas lõbutüdrukute vastu, kes viimasel ajal juba keskklassi eeslinnadesse tikuvad ning hulgakaupa maanteede ääres jõlguvad. Samas lihtsustaks eelnõu nelja seina vahel töötavate prostituutide elu.

Eelnõu järgi saaks enda tänaval müütamise eest esimesel vahelejäämisel 3000 eurot trahvi, teisel korral satutaks vanglasse. Prostituutide klientidelt võidakse esimesel korral nõuda kuni tuhat eurot trahvi ja teisel korral kuni 2000 eurot. Ka võiks politsei korduvalt tabatud klientidelt autosid konfiskeerida.

Karmimaid karistusi nõuab eelnõu ka kupeldajaile ja prostituutide pealt teenivaile kuritegelikele jõukudele.

Seadus lubaks lõbutüdrukuil töötada siseruumides, kas oma kodus või niinimetatud “kooperatiivides”.

“Kõige tähtsam selle eelnõu juures on, et see annab naistele võimaluse töötada väljaspool kodu omamoodi kooperatiivis, ilma ekspluateerijate ja kupeldajateta,” ütles paremtsentristliku Rahvusliidu esindaja Alessandra Mussolini.

Itaalia sõjaaegse diktaatori Benito Mussolini lapselaps koostas eelnõu koos asepeaminister Gianfranco Fini ja veel kahe ministriga.

Prostitutsioon ei ole Itaalias kuritegu, küll aga kupeldamine.

Üle poole Itaalia umbkaudu 70 000 prostituudist töötab praegu tänaval, teenindades kliente autodes või parkides.

Peaaegu ükski parlamendiliige ei soovi siiski riiklikult kontrollitud bordellide taastamist. Mussolini ajal õitsengule tõusnud lõbumajad likvideeriti 1958. aastal.