„Meil on kõrini,“ ütles tusane isa NOS-i vahendusel. „Tal on hästi makstud töökoht, aga elab ikka veel meie juures kodus. Ta ootab, et meie hoolitseksime, et tema riided pestud ja söök laual oleks. Tal ei ole mingit kavatsust pesast välja lennata.“

Tarbijakaitseorganisatsiooni ADICO advokaadi sõnul, kes elatanud abielupaari oma tiiva alla on võtnud, ei ole see poeg ainuke näide niinimetatud bamboccionedest (itaalia keeles „suur beebi“), kes kauaks koju elama jäävad.

ADICO on viimastel aastatel vahendanud mitmeid samasuguseid juhtumeid. Tavaliselt kardavad vanemad oma lapsi, kes reageerivad agressiivselt, kui neid tahetakse kodust minema ajada. Kõne all oleva abielupaari 41-aastane poeg põhjustas emale oma pideva tagakiusamisega närvivapustuse.

Eelmisel aastal üritas minister Renato Brunetta ebaõnnestunult seadust kehtestada, millega oleks 18-aastastele muudetud kohustuslikuks vanematekodust lahkumine.

Ministri sõnul pole Itaalia noored piisavalt iseseisvad. Ta rääkis oma kogemustest, sest elas 30. eluaastateni vanemate juures ja viitsinud ise vooditki üles teha.

Tööpuudus Itaalia noorte hulgas on suur ja korteri üürimine võrreldes teiste Euroopa riikidega kallis. Lisaks sellele on õpinguid keeruline finantseerida.

Itaalias on umbes kaks miljonit noort, kes ei tööta ega õpi. Nad moodustavad umbes 20 protsenti alla 30-aastastest itaallastest ja seda on kaks korda rohkem kui lääneriikides keskmiselt.