Teisipäeval järgneb usaldushääletus senatis, kus eelduste kohaselt samuti vajalik toetus saadakse, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Uue valitsuse edu sõltub erakondade jätkuvast toetusest, lisaks peab peaminister pingutama ka oma parteis üksmeele säilitamise nimel pärast eelmise nädala mässu. Letta on lubanud muuta veel enne järgmisi üldvalimisi Itaalia keerulist valimisseadust, mis põhjustas veebruarikuiste valimiste järel kaks kuud väldanud patiseisu.

Analüütikute hinnangul peab koalitsioon vastu piisavalt kaua, et peamised reformid läbi viia, kuid võib aasta-paari jooksul parteide omavahelise hõõrumise tõttu laguneda. Osa analüütikuid kardab, et Silvio Berlusconi, kes surus oma protežee Angelino Alfano valitsuse teiseks numbriks, võib toetusest loobuda, kui tunneb, et tal on võimalik uusi valimisi võita.

Letta lubas esmaspäeval, et tema valitsus astub kiireid samme, et anda tagasikäik kokkuhoiupoliitikale, mille kätte riik on tema sõnul suremas, ning kutsus Euroopat saama majanduskasvu mootoriks.

"Itaalia on kasinuse kätte suremas. Kasvupoliitikaga pole võimalik viivitada," ütles Letta avakõnes parlamendile.

Majandusseisakus Itaalia, mis on olnud alates veebruarikuistest valimistest sisuliselt juhita, on tugeva surve all, et alustada sotsiaalsete, majanduslike ja institutsiooniliste probleemide kiiret lahendamist.

Laupäeval ametivande andnud ja demokraatlikusse parteisse kuuluv Letta lubas, et saavutab tulemusi 18 kuu jooksul või "vastutab tagajärgede eest". Valitsusjuhi sõnul on Itaalia majanduslik olukord endiselt tõsine ning riigi kahe miljardi euro suurune võlg koormab inimesi rängalt.

Peaminister pööras pilgu ka Euroopasse, öeldes, et see on haaratud "legitiimsuse kriisist ning peab saama taas kestliku kasvu mootoriks". Letta hinnangul on tema eesmärk Euroopa poliitiline liit.

"Sadamat, mille poole me seilame, nimetatakse Euroopa ühendriikideks ja meie laevaks on demokraatia," ütles ta.