Frattini sõnul on koordinatsiooni puudumine ja luureandmete enese teada hoidmine NATO vägedes laialt levinud probleem ja Itaalia on selle teema korduvalt üles tõstnud, vahendab The Times.

Frattini lükkas ümbes The Timesi eelmise nädala teated, et Itaalia salateenistused maksavad Talibanile Itaalia vägede mitteründamise eest katuseraha.

Itaalia ametnikud eitavad väiteid, et nendega ei jagata luureandmeid seetõttu, et Itaalia valitsusel arvatakse olevat liiga lähedased suhted NATO-sse mittekuuluvate riikide, nagu Venemaa ja Liibüaga. Samas sõidab Itaalia peaminister Silvio Berlusconi sel nädalal eravisiidile Moskvasse ja Peterburi, kus tähistatakse Venemaa peaministri Vladimir Putini sünnipäeva.

Itaalia välisminister ütles Roomas ajakirjanikele, et kuigi Talibani sõjapealikud kinnitasid The Timesis avaldatud väiteid, lükati need ümber Roomas, Pariisis ja Kabulis. Frattini väitel ei saa terroristide juttu või kaudseid allikaid samale tasemele asetada seaduslike valitsuste avaldustega.

USA ametnikud kinnitasid väidetava katuseraha maksmist itaallaste poolt Talibanile ja teatasid, et see teema võeti eelmisel aastal ka jutuks. Frattini märkis, et Talibanile maksmist eitasid ka Itaalia eelmise, Romano Prodi juhitud vasaktsentristliku valitsuse liikmed.