Järjekordse pagulaspaadiga juhtunud õnnetuse enamik ohvreid olid naised ja lapsed, vahendab BNS.

Itaalia ja Malta merevägi sõitsid häire peale välja päästetöödele. Itaalia uudisteagentuuri ANSA teatel korjas üks Malta laev merest 150 inimest ja veel 50 inimest päästis Itaalia mereväe alus. Ametnike teatel pääses vähemalt 221 paadipõgenikku eluga.

Uppumispaik asub umbes 110 kilomeetrit Maltast lõunas ja 100 kilomeetrit Lampedusast lõunas, ütles Malta merevägi.

Enamik päästetuist saabus laupäeval Maltale.

Paat läks põhja pärast seda, kui pardalolijad püüdsid köita seda jälginud sõjalennuki piloodi tähelepanu ning kogunesid aluse ühte otsa.

Immigrandid teavitasid võime hädaolukorrast satelliittelefoniga.

Tegemist on kümne päeva jooksul teise ränga paadipõgenikega juhtunud õnnetusega Vahemerel. Lampedusa külje alla 3. oktoobril põhja läinud pagulaspaadi õnnetuses hukkunud ohvrite arv tõsis reedese seisuga 312-ni.

Itaalia on korduvalt palunud EL-ilt abi põgenikega toimetulekuks. Tänavu on riiki jõudnud 30 000 sisserändajat - üle nelja korra rohkem kui eelmisel aastal.

Euroopa Komisjon tegi teisipäeval Lampedusa tragöödiast ajendatuna ettepaneku eraldada täiendavat raha merepatrulliks, et tulla toime Euroopasse suunduva põgenikevooluga.

Seda peaks tegema Varssavis baseeruv Euroopa Liidu agentuur Frontex, mille eelarvet on viimastel aastatel kärbitud ning mille töö sõltub suuresti liikmesriikide annetustest laevade, helikopterite ja muu varustuse näol.

Frontex on päästnud viimase kahe aasta jooksul Vahemerel 16 000 inimese elu.