Mees ähvardas algselt sooritada enesetapu, et juhtida tähelepanu oma lootusetule majandusolukorrale ja võttis 14 inimest pantvangi. Vastasseisu käigus tulistas ta kaks korda õhku, vigastada keegi siiski ei saanud, vahendab BNS.

Viimasena pääses vabaks 56-aastane maksuametnik Carmine Mormandi.

Politsei ei avalikustanud ründaja isikuandmeid, kuid meedia informatsiooni kohaselt oli tegemist kohaliku ärimehega, kes ei suutnud tasuda maksuametile võlgu jäädud summat.

"Mehel oli püss ja kaks püstolit ning ta oli silmnähtavalt endast väljas. Tema enda sõnul oli rünnaku eesmärgiks juhtida tähelepanu oma viletsale majandusolukorrale ja kogu riigi kehvale seisule ka üldiselt," kirjeldas politsei asejuhataja Giacinto Prencipe uudisteagentuurile ANSA.

Kontorihoonet piiras kümneid kuulivestides politseiametnikke, kes valmistusid jõudu kasutama, kuid õnneks lahenes olukord läbirääkimiste teel.

Romano di Lombardia jääb umbes 50 kilomeetri kaugusele Lombardia pealinnast Milanost.

Itaalia töötuse määr kerkis veebruari 9,6 protsendilt märtsis 9,8 protsendile, teatas riigi statistikaamet Istat kolmapäeval.

See tähendab, et märtsis oli tööta 2,5 miljonit inimest.

Itaalia majandus läks langusse mullu kolmandas kvartalis ja töötus on kasvanud eelmisest suvest saadik. Selleks aastaks prognoosib valitsus 1,2-protsendilist majanduslangust.

Kuni 24-aastaste noorte seas on töötuse määr tõusnud 35,9 protsendile.