Kaks aastat tagasi alustatud juurdlusest võtsid osa politseinikud 16 linnast Sitsiiliast kuni Alpideni, vahendab Reuters.

Paljastati „tohutu hulk erinevaid subjekte, erinevate kohtade elanikke, keda ühendas sama ideoloogiline fanatism, ja kes tahtsid luua avalikult natsimeelse, ksenofoobse ja antisemiitliku liikumise”, teatas politsei.

Politsei ei avaldanud, kui palju inimesi oli rühmitusega liitunud ja kui palju inimesi vahistati. Itaalias on „fašismi kaitsmine” ja katsed fašistlikke parteisid elustada kuriteod.

Uut parteid nimetati Itaalia Natsionaalsotsialistlikuks Töölisparteiks ning politsei näitas erinevat natsiatribuutikat, sealhulgas haakriste ja Adolf Hitleri pilte, mis konfiskeeriti 19 objekti läbiotsimisel.

Leiti ka suur hulk relvi, sealhulgas püstoleid, jahipüsse ja ambe.

Organisatsioonil oli sidemeid äärmuslastega välismaal, muu hulgas Portugalis, Suurbritannias ja Prantsusmaal, teatas politsei.

Juulis leiti Itaalias paremäärmuslastega seotud suur kogus relvi, sealhulgas õhk-õhk tüüpi rakett, ja novembris vahistati teise natside poolehoidjate grupiga seotud kaks meest, keda kahtlustatakse mošee ründamise kavandamises.