54-aastane Giovanni Brusca hüüdnimega Il Porco („Siga“) hakkas informaatoriks pärast arreteerimiset 1996. aastal. Brusca ütles kohtus, et Berlusconi maksis maffiale, „et asjad korras oleksid“, vahendab Daily Telegraph.

Brusca, kes esines tunnistajana kahe korruptsioonis süüdistatava politseiniku protsessil, rääkis Berlusconi ja maffia sidemetest Rooma kohtus. Ta ütles: „1980. aastate alguses investeeris maffia läbi Stefano Bontade (Sitsiilia linna Palermo maffiaboss) suure hulga raha Berlusconi kaudu. Siis kuulsin ma mitmete inimeste käest, et Berlusconi maksab pizzot (kaitseraha). See oli umbes 600 miljonit vana liiri (340 000 eurot) aastas – see oli kõik seotud tema äritegevusega Sitsiilias.“

Brusca rääkis seejärel, kuidas raha maksti edaspidi maffia peabossile Toto Riinale, kui Bontade oma 42. sünnipäeval 1981. aastal rivaalitseva mafiooso poolt maha lasti.

„Ta (Berlusconi) lõpetas siis maksmise ja me pidime korraldama rünnaku, et ta uuesti maksma hakkaks,“ ütles Brusca.

Brusca ei laskunud detailidesse, milline rünnak välja nägi, kuid arvatakse, et tegemist oli 1986. aasta pommiplahvatusega Milano villas, kus Berlusconi elas. Suurt kahju plahvatus ei tekitanud.

Brusca, kes on enese sõnul tapnud 100-200 inimest, andis tunnistusi eesriide tagant ning teda kaitsesid maskides politseinikud.

Berlusconit hakati maffiasidemetes süüdistama juba 1970. aastatel, kui ta asutas Milanos ehitusfirma. Tema lähedane sõber, Sitsiilia senaator Marcello Dell’Utri on maffiaga seotuse eest süüdi mõistetud.

Berlusconi ise väidab, et pole maffiaga kuidagi seotud. Tema ainuke isiklik kokkupuude maffiaga olevat see, et maffia kavatses 1970. aastatel röövida tema poja Piersilvio.

1970. aastatel palkas Berlusconi oma hobusetalli juhtima Palermo mafiooso Vittorio Mangano, kes mõisteti hiljem süüdi kahes mõrvas ja suri 11 aastat hiljem vanglas. Berlusconi on alati väitnud, et ei teadnud, et Mangano on maffiaga seotud.