Pühapäeval ja esmaspäeval toimuvatel parlamendivalimistel valitakse kokku 945 saadikut - 630 alamkoja ja 315 ülemkoja liiget, kirjutab uudisteportaal CNN.

Viimaste populaarsusküsitluste tulemuste järgi ei saavuta ükski valimisliit tugevat ülekaalu, isegi arvestades valimissüsteemi boonust – et võitja saab automaatselt juurde nii palju lisakohti, kui on vaja 55-protsendilise enamuse saavutamiseks. Ehk siis oluline on võita, sest saadud toetusprotsent valimistel rolli ei mängi.

Peamised favoriidid peaministri kohale on vasaktsentristlik Bersani, paremtsentristlik Berlusconi, tehnokraat Mario Monti ja endine koomik populist Beppe Grillo. Kokku osaleb valimistel 169 erakonda.

Uudisteportaal GlobalPost kirjutab, et itaallastel on senisest poliitikast mõõt täis ja üllatuslikult võib teisele kohale tulla koguni Beppe Grillo. Esikohta humoristile keegi siiski pakkuda ei julge.

Esimesed jõuvahekorrad peaksid selguma esmaspäeva õhtul, sest valimisjaoskonnad sulguvad juba homme keskpäeval. Ametlikke tulemusi on oodata siiski alles teisipäeval.