"Itaalia otsustab järgmise nädala keskel, kui ma olen kohtunud Briti ja Prantsuse kaitseministriga, kas osaleda pommitamises," vahendab BNS La Russa sõnu päevalehele La Repubblica antud intervjuus.

Ministril on esmaspäeval või teisipäeval kavas mitteametlik kohtumine oma kolleegide Gerard Longuet' ja Liam Foxiga, et "näha, mida Itaalia nende arvates tegema peaks".

"Valitsus kaalub liitlaste palveid ja langetab siis autonoomselt otsuse," ütles ta ja lisas, et Itaalia kaldub pigem abistava missiooniga jätkama. Ta lisas, et tõenäoliselt Itaalia siiski pommitamises ei osale ja jätkab humanitaarmissiooniga.

Seni on Itaalia piirdunud NATO vägedele baaside pakkumisega ja teinud diplomaatilisel rindel tööd Gaddafi kukutamiseks.

Sel nädalal tunnustas Itaalia Liibüa mässuliste üleminekunõukogu "ainsa kõnelejana" ning nõukogu juht Mustafa Abdel Jalil teeb teisipäeval visiidi Rooma.

Itaalia valitsus on lubanud mässajatele ulatuslikku majanduslikku tuge, eriti sõjast räsitud idaosas, kuid on kõhklev nende relvadega varustamise küsimuses.

Reedel saatis Itaalia kaks sõjaväe transpordilennukit meditsiinivarustusega mässuliste käes olevasse Benghazi linna ja toob sealt 25 haavatut Itaaliasse haiglaravile.