Politsei konfiskeeris sadu fotosid, millel on muuhulgas ka Tšehhi endine peaminister Mirek Topolánek, sealjuures alastiolekus, vahendab The Times.

Osa fotodest on tehtud vana-aastaõhtul, kui külaliste hulgas oli ka 18-aastane Noemi Letizia, kellega Berlusconil on väidetavalt olnud suhe.

Rooma prokurör andis välja orderi 200-300 foto konfiskeerimiseks. Fotode autor on Sardiinia fotograaf Antonello Zappadu, kes väitis kohalikule meediale, et fotod on tehtud 2007. ja 2008. aastal ning neid võib jagada kolme kategooriasse.

Esimene kategooria hõlmab külalisi Berlusconi Villa Certosa sees. Mõned näod on fotodel moondatud, sest tundusid Zappadule alaealistena. Teine kategooria fotosid näitab külalisi saabumas sõjaväelennukiga ning kolmas sisaldab fotosid külalistest, kellest mõned on bikiinides ja topless.

Berlusconi advokaat Niccolò Ghedini väitis, et fotod on tehtud pika maa tagant ning rikuvad räigelt privaatsust. Ghedini ütles ajalehele Corriere della Sera, et vähemalt ühel pildil on alasti Topolánek, kes külastas villat koos oma perekonnaga eelmise aasta mais.

Itaalia välisminister Franco Frattini lükkas ümber kuulujutud, nagu oleks Berlusconil romantiline suhe Letiziaga. Samas leidis Frattini, et üle 14-aastaste tüdrukutega seksimine ei ole põhimõtteliselt vale. Kui Frattinilt küsiti, kas suhe Letiziaga, kui viimane oli veel alla 18 aasta vana, oleks olnud kuritegu, vastas Frattini: „Absoluutselt mitte. Itaalias on see kuritegu alla 14-aastaste puhul. 14 ja 18 eluaasta vahel on see absoluutselt seaduslik.”