Peaminister Matteo Renzi lubas maavärina tagajärgede likvideerimiseks ja uute hoonete ehitamiseks eraldada riigieelarvest 50 miljonit eurot erakorralist abi ja peatada maksude kogumine värina epitsentri lähistel elavatelt inimestelt, vahendab uudistekanal BBC.

Siiski on Renzi sõnul „absurdne“ arvata, et kõik hooned suudetaks ehitada maavärinakindlateks.

Reede hommikuks oli ohvrite ametlik arv tõusnud 250 inimesele. Vigastusi on saanud 368 inimest, ellujäänute otsimine jätkus ka neljapäeval. Lisaks päästetöötajatele kaasati otsingutesse armee ja vabatahtlikud.

Kõige rängemalt kannatada ajalooline Amatrice linn, kus on vähemalt 200 hukkunut, suured purustused on ka Accumolis ja Arquata del Trontos. Peavarjuta on jäänud tuhandeid inimesi.

Accumoli linnapea sõnul on ainuüksi tema linnas ja lähedalasuvates külades koduta 2500 inimest. Ellujäänud magavad terveks jäänud ehitistes, improviseeritud telklaagrites ja ka lageda taeva all.


President Sergio Mattarella kutsus kogu riiki üles kannatada saanud elanike suhtes solidaarsust näitama. „Peame mobiliseerima kõik jõud, et päästa elusid, ravida vigastatuid ja tagada parimad tingimused koduta jäänud inimestele,“ ütles president.