Itaalia viimase kuninga poeg Victor Emmanuel lehvitas sadadele monarhistidele, kes olid tulnud teda Napoli lennujaama tervitama.

“Ma olen väga liigutatud,” ütles ta.

“Minu perekond ja mina ei ole tundetud selle armastuse suhtes, mida Itaalia on meile näidanud. Me oleme alati tänulikud selle armastuse eest, mis seob meid veelgi enam oma taasavastatud kodumaaga,” lisas Victor Emmanuel.

Genfis elanud troonipärija, kes saabus Napolisse koos abikaasa Maria Doria ja poeg Emmanuel Philibertiga, tähistas 57 aastat kestnud eksiili ametlikku lõppemist, mis sunniti tema vanaisale, kuningas Victor Emmanuel III-le peale fašistliku diktaatori Benito Mussolini toetamise eest.

Savoia kuningakoja vastaste kinnitusel ei ole aga Victor Emmanuel ja tema perekond Napolis teretulnud, kuna just nende tõttu ei ole Itaalia lõunaosa kunagi arenenud.

Victor Emmanuel loobus eelmisel aastal trooni nõudmisest. Parlament tühistas seejärel seaduse, millega keelati Savoia kuningakoja meessoost liikmetel astuda Itaalia pinnale. Sellega avati tee kuningliku perekonna ametlikule tagasipöördumisele.