USA ametnikud olid Montgomerys nii kindlad, et tollane president George W. Bush käskis 2003. aastal Londonist üle Atlandi lendavatel reisilennukitel tagasi pöörduda, sest kardeti, et need on kaaperdatud, teatab Daily Mail.

Räägiti isegi lennukite allatulistamisest, sest kardeti, et kaaperdajad juhivad need USA-s asuvatesse sihtmärkidesse.

Hiljem selgus aga, et 57-aastase Montgomery informatsioon oli vale.

Prantsusmaa võimud olid tookord asja kahe silma vahele jätmise pärast enese peale nii vihased (üks lennuk suundus Prantsusmaale), et uurisid ise Montgomery tehnoloogiat ja avastasid, et see on suur pettus.

Selle peale avastas ka CIA, et neid on ninapidi veetud.

Programmeerijaga sõlmiti enam kui 20 miljoni dollari väärtuses lepinguid, sest ta oli suutnud CIA-d ja USA õhujõude veenda, et tema tarkvara abil on võimalik dešifreerida terroristide kodeeritud sõnumeid. Montgomery väitis, et on võimeline avastama telekanalis Al Jazeera edastatavaid terroristide salasõnumeid.

Samuti väitis petis, et tema tarkvara suudab tuvastada terroristide juhte mehitamata lennukitelt tehtud fotodelt ning avastada vaenlase allveelaevade müra. Mees väitis, et tema tarkvara võib päästa ameeriklaste elusid.

New York Timesi uurimus on aga paljastanud, et tegemist on petisega ja väidetakse, et kohtudokumente, mis tõendaksid, et tema tarkvara ei tööta, hoitakse USA justiitsministeeriumi eest salajas, et mitte luureülematele piinlikkust valmistada.

Montgomeryle pole kriminaalsüüdistusi esitatud ning samuti pole temalt nõutud raha tagastamist.