Norra lennujaamade operaatorifirma Avinor teatas, et Grímsvötni vulkaani tuhk segas lennuliiklust riigi edelanurgas Stavangeri ja Karmøy lennujaamas ning see jõuab ilmselt teisipäeva pärastlõunal Lõuna-Norrasse, vahendab BNS.

Taani võimud teatasid, et sulgesid õhuruumi 6 kilomeetri kõrguseni Loode-Taanis. Piirkonnas lennujaamu ei ole, kuid tuhk põhjustab Kopenhaageni lennuväljal viivitusi ja osa lende on tühistatud.

Teisipäeval tühistati tuhapilve tõttu lennud Šotimaal ja USA president Barack Obama oli sunnitud lühendama oma Iirimaa-visiiti.

Briti rahvusringhääling BBC edastas, et peaaegu kõik Šotimaa lennud on ajutiselt ära jäetud ja toimuvad vaid üksikud reisid saartele, kuid need komplikatsioonid on siiski lühiajalised. Ühendkuningriigi transpordiministri Philip Hammondi hinnangul võidakse Glasgow ja Edinburghi lennujaamad avada juba pärastlõunal ja teisedki lennuväljad hiljemalt kolmapäeval.

Islandi Keflavíki lennujaam oli esmaspäeva õhtuni suletud, kuid on teada, et pärast seda mitmed lennukid siiski maandusid ja startisid. Soome lennuturvalisuse ameti teatel võib tuhapilv ka seal vähesel määral häirida üksikuid lende, peamiselt suunatakse tuha vältimiseks rohkem lõunasse mõningad USA reisid.

Iiri lennufirma Ryanair tegevjuht Michael O'Leary prognoosis esmaspäeval, et seekord Islandi vulkaanituha tõttu siiski suuremat lennuliikluse katkestust ei tule.