Filmi "Moslemite süütus" stsenaariumi autor on USA võimude teatel Egiptuse kopti kristlane, pettuse eest süüdi mõistetud ja tingimisi vabastamise nõudeid rikkunud Nakoula Bassily Nakoula, kirjutas BNS.

Võrguleht Gawker küsitles filmi osalisi, kes enda sõnul said alles pärast filmi valimist teada, et nende algne tekst asendati islamivastase propagandaga.

Filmi toetab ja reklaamib radikaalselt islamivastane paremäärmuslike koptide ja evangelistide võrgustik, kelle seas on ka koraani põletamisega kurikuulsaks saanud Florida pastor Terry Jones. Filmi "konsultandiks" oli Vietnami sõja veteran ja liikumise Ühinenud Vaprad Kristlased asutaja Steve Klein, kes on saanud tuntuks meeleavalduste korraldamisega Ameerika mošeede ja mormoonide templite juures.

USA kohtute haldusbüroo teatel ei ole film ise esialgsetel hinnangutel USA seadusi rikkunud, kuid selle arvatav stsenarist võib olla rikkunud tingimisi vangistuse korda. Telekanali NBC News teatel viidi Californias elav Nakoula laupäeva hommikul politseisse ülekuulamisele.

2009. aastal mõistis California kohus Nakoula süüdi tšekkide võltsimises ja libaarvete avamises. Nakoula vabastati tingimisi, kuna nõustus oma jõugu juhi vastu tunnistama, ent kui kohus leiab, et ta on rikkunud tingimisi vabastamise korda, saadetakse ta ilmselt uuesti vanglasse. Tingimisi vabastamise korra kohaselt ei oleks Nakoula tohtinud viie aasta jooksul kasutada arvuteid ega internetti.