Washington Posti reportaaž põhineb anonüümsete USA ja Euroopa terrorismiga võitlevate ametnike jutul, vahendab AFP.

Värvatute vool väljaõppelaagritesse ei vähene, hoolimata sellest, et USA luure keskagentuur CIA on tõhustanud oma tegevust, millega püütakse tappa al-Qaida ja Talibani juhte.

Saksamaa julgeolekuametnike teatel on riik eelmisest kuust alates terroriohu tõttu häireseisundis. Saksamaad on viimasel ajal korduvalt videotes ähvardatud.

Videohoiatustes nõutakse, et Saksamaa viiks oma väed Afganistanist välja. Praegu on Saksamaal Afganistanis 3800 sõjaväelast, mis on USA ja Suurbritannia järel suuruselt kolmas kontingent.

Eelmisel nädalal avalikustasid Saksa võimud, et aasta algupoolel läks Hamburgist Pakistani 10-liikmeline grupp. Kahtlustatakse, et gruppi juhtis Süüria juurtega mees. Lisaks oli grupis türklasi, islamisse pöördunud sakslasi ja üks Afganistani päritolu mees.

Washington Posti teatel meelitatakse mehi väljaõppelaagritesse teisel viisil kui varem. Varem pidid motiveeritud vabatahtlikud ise omale sinna teed otsima, kuid nüüd on al-Qaida ja selle liitlased loonud Euroopas värbamisvõrgustiku.