Itaalia valitsusallikad soovitasid “äärmist ettevaatlikkust” ning ütlesid, et Džihaadiorganisatsiooni nimelise rühmituse avaldust ei ole keegi kinnitanud.

Rühmituse väitel tapeti naised, kuna Itaalia ei täitnud islamistide nõudmist ega viinud oma vägesid Iraagist välja.

Abiorganisatsioon Sild Bagdadi, kus kaks naist töötasid, märkis, et avaldus itaallannade tapmisest “ei olnud väga usutav”.

“Me veel loodame. Kontrollimiseks kulub aega,” ütles abiorganisatsioon neljapäeva hommikul oma võrguleheküljel.

Üks sarnase nimega sissirühmitus, Islamidžihaadi Organisatsioon, teatas 12. septembril, et tapab itaallannadest pantvangid 24 tunni jooksul, kui Itaalia väed Iraagist ei lahku.

“Meie Iraagi Dzihaadiorganisatsioonist teatame jumala otsuse täideviimisest kahe Itaalia vangi suhtes hukkamise teel, kuna põlastusväärse (peaministri Silvio) Berlusconi valitsus ei kuulanud meie ainsat nõudmist Iraagist lahkuda,” märgiti islamistide avalduses.

“Me hoiatame Itaalia valitsust, et me jätkame rünnakuid ning ründame igat välismaalast, kes Iraagis elab,” lisati 22. septembri kuupäeva kandvas avalduses.

Simona Pari ja Simona Torretta töötasid Iraagi laste abistamise projektidega. Nad olid esimesed lääneriikidest pärit naised, kes Iraagis pantvangi võeti.

Pari, Torretta ja nende kaks iraaklasest kolleegi rööviti 7. septembril Bagdadi kesklinnast oma heategevusorganisatsiooni hoonest.