Suurem osa Narathiwati elanikkonnast on islamiusulised. Provintsi politsei teatel oli mošeed rünnanud kurjategijaid kokku viis, kes hakkasid Namazi (türgi k palvus, ar k salah) sooritanud Ai Payae külaelanikke tulistama.

Agence France-Presse'i andmetel viibis rünnaku hetkel mošees ligi 100 usklikku. Mõrvatute seas oli ka jumalateenistust läbiviinud preester - imaam.

Ükski terroriorganisatsioon pole rünnaku eest endale veel vastutust võtnud. Võimuesindajad pole ka ametlikke versioone veel esitanud, kuigi politsei kahtlustab selles veretöös separatiste.

Agentuur märgib, et viimastel päevadel on provintsis sagenenud ekstremistide rünnakud. Võimalik, et nende taga on islamiäärmuslased, kelle süü läbi on Tai lõunaosas viimase viie aasta jooksul hukkunud umbes 3700 inimest ja veel 10 000 on viga saanud.

France-Presse'i andmetel hukkus eile Narathiwatis pommiplahavatuses üks sõjaväelane ning kaheksa tema kaasvõitlejat said vigastada. Pühapäeval, 7. juunil toimunud plahvatuses aga sai surma kaks inimest.