“Islamidžihaadi kuuluv rühmitus Saif al-Allah (Jumala Mõõk) hoiatab kõiki neid, kes kaitsevad argpüksist kurjategija Saddami kuriteotoimikut, et me lõikame teil kaela läbi veel enne, kui te kohale jõuate,” luges üks mees paberilt ette.

Senitundmatusse rühmitusse kuuluvad mehed ütlesid Reutersile saadetud videol, et hoiatus on mõeldud “iraaklastest, araablastest ja välismaalastest advokaatidele, kes on asunud kaitsma roimar Saddami”.

Iraagi eritribunal esitas möödunud neljapäeval Bagdadis Saddamile süüdistused inimsusvastastes kuritegudes, sõjaroimades ja genotsiidis.

Tema Jordaanias paiknev kaitsemeeskond teatas kolmapäeval, et kavatses Bagdadi sõita ja Saddamiga kohtuda, kuid otsustas pärast tapmisähvarduste saamist reisi esialgu ära jätta.

Advokaadid on Saddamile palganud tema naine ja tütred. Meeskond on 21 liikmeline ja peamiselt kuuluvad sellesse araablased.

“Me saame ühe ähvarduse teise järel,” ütles meeskonna koordinaator Mohammed Rashdan kolmapäeval.

Kaitsemeeskonna sõnul on Saddami valmis kaitsma tohutu hulk advokaate, kellest 700 on mittearaablased ning neist 400 ameeriklased ja eurooplased.

Paljude advokaatide hinnangul ähvardab Saddami kohtuprotsessist tulla tema vaenlaste poliitiline kättemaks, mida aitaks ära hoida ainult rahvusvahelise kohtu erapooletu õigusemõistmine.