Boko Haram, mis on tapnud tuhandeid ja röövinud sadu inimesi, et luua Põhja-Nigeerias islamistlik riik, vandus Islamiriigile truudust eelmisel nädalal, vahendab Reuters.

„Meie kaliif, Allah olgu talle armuline, võttis vastu meie vendade Boko Harami truudusvande, nii et me õnnitleme moslemeid ja oma vendi džihaadis Lääne-Aafrikas,“ ütles Islamiriigi esindaja Abu Mohammad al-Adnani audiosõnumis. Kaliifi all peetakse silmas Islamiriigi juhti Abu Bakr al-Baghdadit.

Adnani kutsus moslemeid, kes ei saa ühineda Islamiriigiga Iraagis ja Süürias, astuma selle asemel võitlusse Aafrikas, ning ütles, et Boko Harami truudusvanne avas uue ukse islamimaale rändamiseks ja võitlemiseks.

Islamiriik esines ka ähvardusega juutide ja kristlaste aadressil.

„Kui te tahate oma vere ja raha päästa ning elada ohutult meie mõõkade eest ... on teil kaks valikut: kas usku vahetada või maksta jesyahit,“ ütles Adnani, viidates maksule, mida mittemoslemid islamiseaduse järgi maksma peavad. „(Vastasel juhul) purete te varsti kahetsusest oma näppe.“

Lisaks sellele lükkas Adnani ümber teated Islamiriigi sõjaliste tagasilöökide kohta.

„Riik on endiselt vankumatu ... ja muutub tugevamaks ja on jätkuvalt võidukas,“ ütles Adnani, nimetades vaenlaste väiteid võitude kohta võltsinguks.

„Me tahame, kui Allah annab, Pariisi enne Roomat,“ kuulutas Adnani.