„Ta kohtles meid nii halvasti,“ rääkis Zeinat CNN-ile. „Tal oli alati kombeks öelda: unustage oma isa ja oma vennad. Me oleme nad tapnud. Ja me panime teie emad ja õed mehele. Unustage nad.“

Terroristide juht valis Zeinati ja veel kaheksa tüdrukut välja orjaturul „ühes valges palees mäe ja mere vahel“ ning viis nad oma koju Süüriasse Raqqasse, mis on Islamiriigi de facto pealinn. Zeinat ei teadnud siis, et tegemist oli Al-Baghdadiga.

Kohe Raqqasse saabudes sunniti Zeinati vaatama videot ühel läänlasel pea mahavõtmisest ning ähvardati sama saatusega, kui ta ei loobu oma jeziidi usust.

„Ta näitas meile seda sülearvutist ja nad ütlesid mulle: „Kui sa ei pöördu islamisse, juhtub see teiega – me võtame teil kõigil pea maha,““ meenutas Zeinat. „“Teil on kaks valikut,“ ütlesid nad. „Pöörduge islamisse. Või te surete nii.““

Zeinati sõnul liikus Al-Baghdadi koos perega pidevalt ringi.

Al-Baghdadi peksis Zeinati ja kinnitas, et Zeinat ja teised naised „kuuluvad“ Islamiriigile. Söögitegemise ja koristamise ajal mõnitasid Zeinati Al-Baghdadi kolm naist ja kuus last.

Ühel korral õnnestus orjadel võtmed varastada ja minema joosta, kuid üks araabia naine kutsus nad Aleppo juures enda juurde ja teatas Al-Baghdadile.

Järgnes kättemaks.

„Nad peksid meid üle kogu keha,“ meenutas Zeinat. „Me olime peksmisest täiesti mustad. Nad peksid meid kõigega: kaablite, rihmade ja puust keppidega. (Al-Baghdadi) lõi mind aiavooliku ja rihmaga. Siis lõi ta mind näkku ja mu ninast hakkas verd jooksma. Al-Baghdadi ütles meile: „Me peksame teid, sest te jooksite meie juurest minema. Me valisime teid, et te meie usku pöörduksite. Me valisime teid. Te kuulute Islamiriigile.“

Zeinat sai teada, kes tema vangistaja on, alles pärast põgenemiskatset.

„Ma olin jälle nii hirmu täis ja väga endast väljas. Ma ei suuda ette kujutada, et ta oli Islamiriigi juht. Ma olin nii hirmunud. Ta oleks võinud mu tappa,“ ütles Zeinat.

Vangistuses sai Zeinat lähedaseks USA pantvangi Kayla Muelleriga. „Ta oli sõber, ta oli mulle nagu õde.“

Hiljem viidi nad majja, mis kuulus kõrgetasemelisele Islamiriigi võitlejale Abu Sayyafile. Zeinati sõnul tunnistas Mueller, et Al-Baghdadi vägistas ta.

„Kui Kayla tuli meie juurde tagasi, küsisime me talt: „Miks sa nutad?“ Ja Kayla rääkis meile, et Al-Baghdadi ütles: „Ma kavatsen sinuga jõuga abielluda ja sinust saab minu naine. Kui sa keeldud, tapan ma su.“ Kayla ütles mulle eraldi ... „Abu Bakr al-Baghdadi vägistas mu.“ Neli korda,“ rääkis Zeinat.

Arvatakse, et 2013. aastal Põhja-Süürias röövitud humanitaartöötaja Mueller tapeti selle aasta veebruaris.

Zeinati sõnul ei nõustunud Mueller põgenema, kartes, et tal võetakse pea maha.

Islamiriik väidab, et koraan õigustab mittemoslemi naiste ja tüdrukute vangistamist ning lubab neid vägistada. Zeinati sõnul ähvardas Al-Baghdadi sellega ka teda ja teisi saatusekaaslasi.

„Al-Baghdadi ütles meile: „Ma tegin seda Kaylaga. Ja mida ma tegin Kaylaga, teen ma teiega. Reedel. Reedel on teie kord.““

Zeinati sõnul oli Islamiriigi juht hiline ärkaja, tõustes voodist kell 10, ning ei läinud magama enne keskööd.

Al-Baghdadi kardab Zeinati sõnul mobiiltelefone, sest on veendunud, et ta leitaks nende abil üles ja teda ründaksid koalitsiooni hävituslennukid. Zeinat usub, et Al-Baghdadi suhtles oma väejuhtidega käskjalgade kaudu.

Lõpuks ei pidanud Zeinat enam vastu ning neil õnnestus ühe sõbraga katkise akna kaudu öösel põgeneda. Nad leidsid ühe maja, kus oli elektrivalgus ja läksid sinna, sest Islamiriik lülitab õhurünnakute kartuses elektri välja.

Majas olnud mees ja tema sugulane viisid nad mootorratastega ohutusse kohta.

Zeinat kohtus hiljem taas oma ema ja mõnede õdede-vendadega, kuid kolm õde on endiselt Islamiriigi käes ja nende saatus on teadmata. Isa on kadunud, arvatavasti surnud.

Zeinat usub, et oli Islamiriigi vang umbes kaks ja pool kuud.

Zeinat loodab, et tema informatsioon aitab koalitsioonivägedel Al-Baghdadi tabada.

„Ma loodan, et nad tapavad ta,“ ütles Zeinat. „Varsti. Ta mõrvas inimesi. Ta sundis inimesi usku vahetama. Ta vägistas tüdrukuid. Ta tappis perekondi, eraldas emad nende lastest. Ma tahan, et maailm teaks kui kuri ta on.“