Intervjuus Wall Street Journalile nimetas mees end 52-aastaseks Iisraeli päritolu ameeriklaseks, kes tegeleb Californias kinnisvaraarendamisega, vahendab CNN.

14-minutilist filmi „Moslemite süütus“ iseloomustas ta kui poliitilist katset juhtida tähelepanu islami silmakirjalikkusele. „Islam on vähkkasvaja,“ ütles end Bacile'iks nimetanud mees. „See film on poliitiline film. See ei ole religioosne film.“

Mees väitis, et teda aitasid umbes sada juudi annetajat kokku viie miljoni dollariga.

Iisraeli välisministeerium teatas, et neil pole mingit märget selle kohta, et keegi Sam Bacile oleks Iisraeli kodanik.“See tüüp on täiesti anonüümne. Praegusel hetkel ei saa keegi kinnitada, et tal on Iisraeli kodakondsus ja isegi kui tal oleks, ei ole me sellega kuidagi seotud,“ ütles Iisraeli välisministeeriumi pressiesindaja Yigal Palmor.

CNN-il pole õnnestunud Bacile'i tabada ning tema väiteid ei saa kinnitada. Avalikus teabes ei paista sellenimelise isiku kohta mingeid andmeid olevat.

Islamivastane aktivist Steve Klein, kes väidab, et oli filmi stsenaariumi konsultant, ütles CNN-ile, et Bacile varjab ennast.

„Ta on väga masendunud ja närvis,“ ütles Klein kolmapäeval. „Ma rääkisin temaga hommikul ja ta ütles, et on väga mures selle pärast, mis juhtus suursaadikuga.“

Lisades veelgi kahtlusi filmirežissööri isiku kohta, teatas väljaanne The Atlantic hiljem Kleinile viidates, et Sam Bacile on pseudonüüm. Klein väitis, et Bacile'i tegelikku nime ta ei tea.

Klein on Lõuna-Californias tuntud kui häälekas mošee ehitamise vastane. Tema juhitav organisatsioon peab islamit ohuks Ameerika vabadusele.

Filmi tegemises osalenud 80 näitlejat ja tehnilist töötajat ütlesid kolmapäeval CNN-ile, et neid on selle eesmärgi osas rängalt eksiteele viidud.

Oma avalduses ütlesid nad, et neid šokeerivad drastilised muudatused stsenaariumis ja valed, mida neile kõigile räägiti. Tegelast, kellest hiljem sai prohvet Muhamed, nimetati algselt George'iks.

Filmi näidati juunis ja seda tuli vaatama vaid kümme inimest, teatas Los Angeles Times. Siis oli selle pealkiri „Bin Ladeni süütus“.