“See operatsioon paljastas Iisraeli agressiivsed kavatsused ja tõestab keeldumist naasta rahu juurde,” ütles Moussa pressiesindaja Houssam Zaki. “Selle operatsiooniga andis Iisrael hoobi kõigile lootustele luua tingimused, mis võimaldaksid leida Lähis-Ida konfliktile poliitiline lahendus. See mõrv araabiamaade tippkohtumise eelõhtul võrdub Iisraeli keeldumisega välja sirutatud rahukätt vastu võtmast.”

Egiptuse president Hosni Mubarak teatas esmaspäeval, et Egiptus ei osale Iisraeliga rahulepingu sõlmimise 25. aastapäeva puhul kavandatud pidustustest, öeldes, et Yassini tapmine “nurjas kõik jõupingutused Lähis-Ida rahuprotsessi taaselustamiseks”.

“Me mõistame selle argpüksliku agressiooni hukka ja peatame Egiptuse osalemise rahulepingu aastapäeva pidustustel,” ütles Mubarak.

Mubarak väitel kasutab Iisrael taoliste rünnakute läbiviimiseks ära asjaolu, et “USA on hõivatud novembris toimuvate presidendivalimistega”.

Egiptuse parlamendi spiiker Ahmed Fathi Surur keeldus oma Iisraeli ametivenna kutsest tulla rahulepingu aastapäeval Knessetisse esinema.

Enne Yassini mõrvamist hakkasid Iisraeli ja Egiptuse suhted viimasel ajal paranema.

Süüria president Bashar al-Assad nimetas Hamasi liidri tapmist “Lähis-Ida konflikti ohtlikuks eskaleerumiseks”.

“Šeik Yassini tapmisega pani Iisrael toime kuriteo, mis on vaid viimane Palestiina rahva vastu suunatud tapmiste reas,” ütles president.

Türgi mõistis Yassini tapmise teravalt hukka, öeldes, et sellised sammud ei suurenda maailmas rahu ega julgeolekut.

“Tapmine viib kogu regiooni konfrontatsiooni, millest on veelgi raskem väljuda,” märkis Türgi valitsus avalduses. “On selge, et Iisraeli armee toime pandud tapmised ei suurenda Iisraeli julgeolekut.”

Ankara kutsus Iisraeli-Palestiina konflikti osapooli astuma vajalikke samme, et “niigi murettekitav olukord piirkonnas veelgi ei halveneks”.

Katari välisministeeriumi pressiesindaja mõistis Yassini tapmise hukka ja ütles, et Iisrael on seadnud eesmärgiks “kõigi rahuvõimaluste hävitamise”.

“Katar mõistab ägedalt hukka šeik Yassini tapmise ja Iisraeli repressioonipoliitika palestiinlaste vastu, mis rikub rahvusvahelisi seadusi ja inimõigusi,” ütles pressiesindaja.

Bahrein mõistis esmaspäeval Hamasi juhi tapmise hukka “kuriteona, mis vaid komplitseerib Lähis-Ida kriisi ja suurendab vägivalda”.

“Bahrein mõistab hukka selle hullumeelse teo, mis teravdab vägivalda regioonis,” ütles Bahreini infominister Nabil al-Hamr.

Yassini tapmine näitab Iisraeli hea tahte puudumist, väitis Indoneesia parlamendi väliskomisjoni juht Yasril Ananta Baharuddin.

“See näitab, et kõik, mida Iisrael on seni teinud, on tehtud nende endi huvides,” ütles Baharuddin, kelle sõnul Yassini tapmine küll ei seiska rahuprotsessi, küll aga aeglustab seda.

Baharuddin kutsus Palestiina ja Araabia liidreid võimalust ära kasutama ja ühinema Iisraeli vastu.