Esmalt ähvardas Mohammad Sohail tema kauplusesse tunginud kurikaela haavlipüssiga, kuid kui too hakkas nutma ja raske elu üle kaebama, siis andis poodnik talle raha ja leiba, teatab telekanal CNN.

Seejärel soovis nutma puhkenud ning südamepõhjani liigutatud röövel võtta vastu oma heategija usku ja esitas Sohaili juhtimisel šahaadi - islamiusku astumise palve.

„Palju õnne," ütles Sohail röövlile. „Su sa oled nüüd moslem ja su uus (islami)nimi on nüüd Nawaz Sharif Zardari." 

Long Islandil asuva poe turvakaamera lindilt on näha kuidas kurjategija vehib pesapallikurikaga ja nõuab raha. Leti alt kärbiku võtnud peremees käsib mehel visata kurikas maha ja laskuda põlvili.

Sohail rääkis intervjuus telekanalile, et võttis nutvalt mehelt lubaduse röövimine lõpetada ning andis talle seejärel 40 dollarit (440 krooni) ja pätsi leiba.

Kui poe omanikult küsiti miks ta pani „vastristitule" nimeks hübriidi Pakistani presidentide nimedest, siis too puhkes naerma ja tunnistas, et oli enne kallaletungi vaadanud ühte Lõuna-Aasia telekanalit, kus räägiti neist poliitikutest.  

Kuidas värske „moslemi" saatus edasi kulges, pole teada: kui Sohail pöördus ümber, et talle piima anda, jooksis mees minema.

Sohail ütles, et politsei võib küll röövlit taga otsida, kuid tema ei kavatse süüdistust esitada. Ta lisas, et mõistab hästi neid raskusi, milledesse vaesemad ameeriklased on majanduskriisi tõttu sattunud.