Luuga polügoonil hindas ringkonna väejuhatus komandöride võimet võtta iseseisvalt vastu otsuseid olukorra erinevates tingimustes,“ öeldakse Lääne sõjaväeringkonna staabi teates, vahendab Interfax.

Märgitakse, et kontrolliti raketikompleksi Iskander-M lahingumeeskondade praktilisi oskusi komplekside ettevalmistamisel laskmiseks ning rakettide üksikuid või grupiviisilisi elektroonilisi väljalaskmisi mitmesaja kilomeetri kaugusel asuva tingliku vastase komandopunkte ja raadiolokatsioonijaamu imiteerivate sihtmärkide pihta.

Iskander-M on võimeline sihtmärke tabama kuni 500 kilomeetri kaugusel. Kompleksi koosseisus on kaht tüüpi rakette: ballistilised ja tiibraketid.

Õppuste käigus läbisid raketiväelased ka pikad marsid, harjutasid raketikomplekside kohale paigutamise ja stardipositsioonide vahetamise ülesandeid ning rakettide mahalaadimist transpordi- ja laadimismasinatelt.

Taktikalistel õppustel osales umbes sada sõjaväelast ja kaasatud oli üle 20 ühiku tehnikat. Õppus toimus õppeaasta 2016 tulemuste kontrolli raames.