Eelmisel aastal oli kinnipeetuid 130 ja erinevates kuritegudes kahtlustatuid enam kui 30. Teisipäeval hilisõhtul oli kuritegudes kahtlustatavaid sel aastal vaid kaks, teatab Helsingin Sanomat.

Meeleavaldustest suurematest võttis politsei hinnangul osa kokku 5000-5500 inimest. See sisaldab meeleavaldust „Helsingi ilma natsideta“, neonatside Põhjamaade Vastupanuliikumise üritust, liikumise 612 tõrvikurongkäiku ning Linnake Suomi ja Fortress Europe’i meeleavaldusi.

Number on veidi ebatäpne, sest Põhjamaade Vastupanuliikumine ning Linnake Suomi ja Fortress Europe liitusid teadaolevalt pärast oma ürituste lõppu paremäärmuslaste liikumise 612 rongkäiguga.

Eelmisel aastal ähvardati rongkäik peatada. Politseinikke loobiti pudelite ja kividega ning politsei kasutas jõudu.

Sel aastal oli kella kümneks toimunud kaks kaklust. Kõigepealt pidas politsei kinni Rootsi vastupanuliikumise liikme ja Soome anarhisti.

Liikumise 612 meeleavaldusel toimus kähmlus kella 19 ajal Töölö linnaosas. Kinni peeti vähemalt kaks inimest.

Meeleavaldusest „Helsingi ilma natsideta“ võttis politsei teatel osa kokku umbes 3000 inimest. Tegemist oli vastumeeleavaldusega neonatside kogunemistele.

Nii vastupanuliikumise kui ka natside vastaste rongkäigud lõppesid Kaisaniemi pargis. Vastupanuliikumise meeleavaldusele kogunes politsei teatel alla 200 inimese. Helsingin Sanomate ajakirjaniku Kalle Koponeni teatel hüüti rongkäigus muu hulgas „Elagu natsionaalsotsialism!“.

Kaisaniemi pargis rajas politsei meeleavaldajate vahele puhvertsooni, millega välditi meeleavaldajate füüsilist kohtumist.

Helsingi politsei sai iseseisvuspäevaks abijõude mujalt Soomest.

Meeleavaldused, tõrvikurongkäigud ja muud sündmused tekitasid eriolukordi liikluses ja ajutisi ummikuid Helsingi kesklinnas.