“Nad vahistati kriminaalkoodeksi paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist raskendavatel asjaoludel,” ütles Ventspilsi politseiülem Anatolijs Dzelzkalejs.

Politsei leidis poisi laiba esmaspäeval ühte Ventspilsi kraavi maetuna.

Ventspilsis elanud poiss jäi kadunuks reedel, kuid tema vanemad pöördusid politseisse alles esmaspäeval, kui röövijad hakkasid lunaraha nõudma.

Politsei käivitas poisi vabastamiseks operatsiooni, aga sai hiljem teada, et poiss oli selleks ajaks juba tapetud, ütles Dzelzkalejs.

Viis kahtlusalust vahistati teisipäeval süüdistatuna tapmises ja katses seejärel tema vanematelt 20.000 latti lunaraha välja pressida.

“Nad lootsid temalt raha välja pressida või sundida kedagi tema eest maksma. Poisi vanemad on üsna jõukad,” ütles politsei pressiesindaja.

Kuriteos kahtlustatavana vahistas politsei 1981. aastal sündinud Aleksei ja Martinši, 1977. aastal sündinud Ansise ja Jurise ning 1983. aastal sündinud Linsi.

BNS-i andmeil kuulusid kõik vahistatud keskaegseid rüütleid jäljendavasse iidsete võitluskunstide klubisse Curonia ning üks neist oli selle klubi juht, kelle ema on mainekas kirjanik.

Politsei sõnul ei olnud rööv ja tapmine seotud “rüütliordu” tegevusega.

Juba kolm aastat on Curonia mitmetel üritustel demonstreerinud mõõgavõitlusi, kus nad järgivad keskaegseid kombeid jäljendavaid rituaale. Klubi liikmed valmistavad ise oma rüüd ja relvad.

“Kinnipeetud on ohtlik mõrtsukate grupp, kelle arvel on veel mitu rasket kuritegu, ning me tõestame seda,” ütles Dzelzkalejs.

Teisipäeva pärastlõunal tunnistasid vahistatud üles veel ühe veretöö — oma kaaslase tapmise, teatas Ventspilsi kriminaalpolitsei ülem Juri Boger.

Erimeelsustest tingitud mõrv pandi toime eelmise aasta novembris. Tapetut — 1977. aastal sündinud noormeest peeti seni teadmata kadunuks. Tema laiba leidsid politseinikud teisipäeval Kolka neemel metsa maetuna.

Selle roima võtsid omaks Aleksei, Lins ja Martinš.