Liikumise Solidaarsus pressiteates öeldakse, et miitingust osavõtnud nõudsid tuntud oligarhile Oleg Deripaskale kuuluva tehase sulgemist ja Baikalski linna elanikele alternatiivsete töökohtade loomist. Miitingul oli näha loosungeid „Putini valitsus erru!” ja „Häbi Ühtsele Venemaale!”, vahendab Lenta.ru.

Tüli Baikalski tselluloosi- ja paberikombinaadi ümber sai alguse selle aasta alguses, kui Putin lubas Deripaskal tehase reoveed Baikali järve lasta. Alates 2008. aastast oli tehas Venemaa looduskaitse üle järelvalvet teostava ametkonna Rosprirodnadzori nõudmisel kasutanud kinnist veeringlussüsteemi, mis ei lubanud reoveel maailma sügavaimasse mageveekogusse voolata. See ei lubanud kombinaadil aga töötada täisvõimsusel, mis oleks ettevõtte peaaegu pankrotini viinud.

Tegemist oli viimase kahe nädala jooksul juba teise mitme tuhande osavõtjaga miitinguga Venemaal, kus nõuti Putini tagasiastumist. 30. jaanuaril protestis 10 000 inimest Kaliningradis eluasemekulude tõusu vastu ja nõudis samuti valitsusjuhi väljavahetamist.