„Me mõistame hukka natside poolt toime pandud juutide tapatalgud ja me mõistame hukka sionistide poolt toime pandud palestiinlaste tapatalgud,“ kirjutas Zarif Facebookis, kuhu pani üles uudisteagentuurile Tasnim antud intervjuu teksti, vahendab AFP.

Zarifilt küsiti, kas ta soovis Twitteris juutidele head uut aastat ja kas tal oli seal vestlus holokausti kohta.

„Ma vastasin ühe isiku küsimusele, kes näis olevat USA esindajatekoja endise spiikri Nancy Pelosi tütar,“ kirjutas Zarif.

Värskelt aktiveeritud Twitteri kontol kirjutas Zarif inglise keeles „Happy Rosh Hashanah“, mille peale Christine Pelosi teda tänas.

„Aitäh. Uus aasta oleks veelgi armsam, kui te lõpetaksite Iraani holokaustieitamise, härra,“ kirjutas Pelosi.

Zarif vastas: „Iraan pole seda kunagi eitanud. Mees, keda arvati seda eitavat, on nüüd läinud. Head uut aastat.“

Teheran ei tunnusta Iisraeli ning Ahmadinejadi kaheksa aastat võimul olid täidetud Iisraeli-vastase sõimu ja holokaustieitamisega.

Ahmadinejadi vahetas presidendiametis välja Hassan Rouhani, kes võitis 14. juuni presidendivalimised.

„Igal aastal soovime me head uut aastat oma kristlastest kaasmaalastele,“ ütles Zarif Tasnimile. „Meil on ka juudi vähemus, mis on parlamendis esindatud ühe saadikuga. Meil ei ole midagi juutide ega judaismi vastu, aga me ei luba sionistidel esitada oma propagandas Iraani antisemiitliku ja sõjakana, et nad võiksid jätkata palestiina rahva represseerimist... ja et nende kuriteod unustataks.“