“Kuni tänaseni, see mida me oleme teinud, on olnud rahvusvahelise regulatsiooniga kooskõlas,” ütles Khamenei Fox Newsi teatel.

“Aga kui nad astuvad selle illegaalse sammu, meie võime ka astuda illegaalseid samme ja teemegi seda.”

Khamenei ei täpsustanud, mida ta pidas silmas “illegaalsete sammude” all. ÜRO andis detsembri keskel Iraanile kaks kuud aega lõpetada uraani rikastamine, kuna see võimaldab Teheranil luua tuumapommi. Lääneriigid on veendunud, et Iraan üritab saada endale tuumarelvi.

Iraani usujuht hoiatas ka USA-d, et kui teda rünnatakse, siis kavatseb riik kasutada “kõiki enda käsutuses olevaid võimalusi rünnata” oma vaenlasi.

“Kui nad tahavad kohelda meid ähvardustega ja sunni ja jõuga ja vägivallaga, siis kahtlemata peavad nad teadma, et Iraani rahvas ja võimud kasutavad kõiki enda käsutuses olevaid võimalusi oma vaenlaste ründamiseks,” teatas Khamenei. Usujuht pöördus rahva poole islami uusaasta puhul.

Iraan on liitunud tuumarelvastuse piiramise leppega, mis lubab tsiviilotstarbelist tuumatehnoloogiat, kuid keelab tuumapommi loomise. ÜRO julgeolekunõukogu liikmete teatel on nad lähedal järjekordse resolutsiooni vastu võtmisele, mis kehtestaks Iraani vastu sanktsioonid.