„Kes olete teie, et tembeldate revolutsioonilisi institutsioone terroristlikeks?” küsis Rouhani riigitelevisioonis üle kantud kõnes, vahendab AFP.

Kõneldes Iraani tuumatehnoloogia päeva tähistamise tseremoonial kaitses Rouhani Revolutsioonilist Kaardiväge kui jõudu, mis on võidelnud terrorismi vastu alates loomisest 1979. aastal.

USA vägesid süüdistas Rouhani aga alati otseselt või kaudselt terrorirühmituste või terroriaktidega seotud olemises.

„Te tahate kasutada terroristlikke rühmitusi regiooni riikide vastu... teie olete ülemaailmse terrorismi liider,” ütles Rouhani. „Kes propageerib ja julgustab terrorismi tänapäeva maailmas? Kes tahtis kasutada ISIS-t tööriistana? Isegi praegu varjab Ameerika ISIS-e juhte, isegi praegu ei ole nad valmis ütlema regiooni valitsustele, kus ISIS-e juhid end varjavad.”

Tegemist on esimese korraga, kui Washington on kuulutanud välisriigi riikliku institutsiooni terroriorganisatsiooniks, mis tähendab seda, et igaüks, kes Revolutsioonilise Kaardiväega tegemist teeb, võib USA-s vanglasse sattuda.

Oma väidete toetuseks viitas Rouhani Iran Airi reisilennuki allatulistamisele 1988. aastal USA sõjalaevalt USS Vincennes välja lastud rakettidega.

„Te olete teinud kõikmõeldavaid asju. Milline jõud oli see, kes tulistas alla meie tsiviillennuki Pärsia lahe vete kohal?” küsis Rouhani, lisades, et see oli mõeldud Iraani hirmutamiseks.

„Te tahtsite öelda Iraani riigile, et meil ei ole mingeid punaseid jooni, te tahtsite öelda, et me tapame ka lapsi, te tahtsite öelda, et me tapame ka naisi,” lausus Rouhani, teatades, et USA edastab kogu maailmas terrorismisõnumit.