Ahmadinejad viibib Roomas 3. kuni 5. juunini, et osaleda koos teiste riigijuhtidega ÜRO egiidi all toimuval ülemaailmsel toiduainete puudusele pühendatud konverentsil, vahendab Reuters diplomaatilisi kanaleid.

Vatikani allikate teatel pole veel selge, kas paavst kavatseb kohtuda erinevate riikide liidritega eraldi või annab neile aja kokkuhoiu eesmärgil ühise audientsi.

Vatikani ja Iraani vahel on sõlmitud diplomaatilised suhted, kuid juhul kui see kohtumine toimub, saab see olema esimeseks Iraani juhi visiidiks katoliku kiriku pea juurde. Varem on paavstilt audientsi saanud Iraani välisminister Manusher Mottaki Mottaki.

Rooma paavst on varem teravalt kritiseerinud Ahmadinejadi Iisraeli „minema pühkimise” ülekutse pärast. Samas on katoliku kiriku pea korduvalt esinenud algatustega reguleerida Teherani ja Lääneriikide vahelist konflikti.

Ahmadinejadi kriitikute arvates ei piirdu Iraani tuumaprogramm pelgalt rahumeelsete eesmärkidega ja on suunatud tuumarelva loomisele. Iraan lükkab süüdistused ümber ja nimetab seda hegemoon USA ja tema tentsiku Iisraeli propagandaks.