Kindral Hossein Hamedani riikliku uudisteagentuuri Borna teadaandes konkreetsetesse detailidesse ei laskunud. USA armee on süüdistanud Iraani Iraagi šiiidi võitlejate relvastamises ning üldlevinud arvamuse kohaselt varustab Iraan relvadega Liibanoni šiiitide rühmitust Hizbollah, vahendab FOX News.

„Mitte ainult et me varustame ise oma relvajõudusid, vaid ka piirkonna vabastusarmeed saavad osa oma relvadest meie käest,” ütles Hamedani pühapäeva õhtul Borna veebilehel.

Varem on šiiitlik Iraan eitanud Hizbollah’ relvastamist, väites, et toetab rühmitust vaid poliitiliselt ja rahaliselt. Samuti on Iraani valitsus eitanud relva- ja finantsabi andmist USA vägede vastu võitlevatele šiiidi mässulistele Iraagis.

Hamedani ütles ka, et Iraani keemiainsenerid on moderniseerinud Iraani raketid. Iraani ametnikud on teatanud, et riik on edukalt katsetanud ballistilise keskmaaraketi Shahab-3 tahke kütuse mootorit, mis on Iraani jaoks tehnoloogiline läbimurre.

Iraan alustas oma relvade arendusprogrammi 1980-1988 kestud sõja ajal Iraagiga, sest riigi vastu oli kehtestatud USA relvaembargo. Alates 1992. aastast on Iraan tootnud oma tanke, soomukeid, rakette ja hävituslennukit.