Ahmadinejadi sõnul pole Teheran rikkunud mingeid rahvusvahelisi norme ja hoiatas, et Iraani tuumaobjektide ründamine võib provotseerida „piirideta sõja", kirjutab The Daily Telegraph.

„Ameerika Ühendriigid pole kunagi reaalsesse sõtta astunud - ei Vietnamis, ei Afganistanis, ega isegi Teises maailmasõjas mitte," ütles president USA ajakirjanikele, vastuseks küsimusele, kuidas võidaks reageerida võimalikule USA toetatavale Iisraeli sooritatud rünnakule Iraani tuumaobjektidele.

„Sõda see pole lihtsalt mingi koha pommitamine. Kui ta algab, siis see ei oma piire. Kas te arvate, et keegi üldse ründaks Iraani?" vastas ta ja lisas, et kui sõda isegi algab on Iraan valmis end kaitsma.

„Iisrael on üsna väike riiklik moodustis. Me ei võta seda isegi arvesse (7,5 miljonit elanikku, sellest 75% juudid, Iraani rahvaarv 10 korda suurem - toim). Sionistlik režiim on liiga nõrk Iraani ründamiseks ja nad saavad aru: kui meid rünnata, siis see viib Iisraeli hävitamiseni," selgitas Iraani president.

Ajaleht märgib, et kohtumisel Ameerika ajakirjanikega peatus Ahmadinejad pikemalt holokausti küsimusel ja Hitleri Saksamaa poolt Teises maailmasõja ajal tapetud juutide arvul. Iraani president kirjeldas seda kui „ajaloolist sündmust, mida kasutati sõja ettekäändena".

„Küsimus on, et miks me ei lase seda teemat edasi uurida... on ebaõige suruda tervele maailmale vaid ühte vaatenurka peale," ütles Ahmadinejad New York Timesile, ABC Newsile ja teistele meediakanalitele.

„Me peame küsima - kus see sündmus aset leidis ja miks Palestiina rahvas jätkab selle tõttu kannatamist? Ma ei ole antisemiit. Ma olen anti-sionist," selgitas Iraani president.

Ahmadinejad sarjab kapitalismi

Iraani revolutsiooni valvurite korpus sai uue relvastuse