Revolutsiooniline kaardivägi teatas eile, et lõhkeainet täis autoga enesetaputerrorist ründas Sistani ja Baluchestani provintsis revolutsioonilisi kaardiväelasi vedanud bussi, vahendab Reuters.

Iraani meedia teatel võttis plahvatuse eest vastutuse sunniitlik rühmitus Jaish al-Adl (Õigluse Armee), mis enese sõnul võitleb belutšide suuremate õiguste ja paremate elutingimuste eest.

„See kuritegu jääb räpase plekina Valge Maja, Tel Avivi ja nende regionaalsete käsilaste peamiste terrorismi toetajate musta registrisse,” ütles Rouhani.

Lisaks Iisraelile ei nimetanud Rouhani teisi regiooni riike, keda ta süüdlaseks peab. Peamiselt šiiitlik Iraan ei tunnusta Iisraeli, mis omakorda peab Teherani enda olemasolule eksistentsiaalseks ohuks.

„On olemas seos selle kuriteo ... ning mõnede regionaalsete ja rahvusvaheliste spionaaži- ja luureagentuuride vahel,” tsiteeriti Iraani televisioonis riigi kõrgeimat juhti, ajatolla Ali Khameneid.

Khamenei andis käsu astuda kohe samme rünnaku eest vastutajate vastu.

Varem on Iraan süüdistanud oma julgeolekujõudude vastu veriseid rünnakuid toime pannud sunniitlike rühmituste toetamises peamist regionaalset rivaali Saudi Araabiat.

Rünnak, milles sai lisaks 13 inimest vigastada, toimus Sistani ja Beluchestani provintsis vastu Pakistani piiri, kus elavad sunniitidest belutšid.