Iraani revolutsioonilise kaardiväe ülem hoiatas ameeriklasi ja nende liitlasi "olema ettevaatlikud ja mitte tegema vigu," vahendab uudistekanal Sky.

Tema avaldus tuli vahetult pärast seda, kui USA teatas, et saadab oma väekontingendi Saudi Araabiasse, mis on üks peamisi Teherani piirkondlikke rivaale.

USA ja Saudi Araabia süüdistavad Iraani hiljutistes rünnakutes Saudi Araabia naftarajatiste vastu.

Iraan eitab rünnakutes osalemist. Jeemeni Houthi mässulised, keda viimane toetab, on aga väitnud, et nemad olid professionaalsete droonirünnakute taga.

USA ja Iraani vahel on pingeline õhustik aina enam teravnenud pärast seda, kui USA president Donald Trump loobus Iraani tuumategevust piiravast leppest, taastades sanktsioonide paketi.

"Meie valmisolek reageerida igale agressioonile on lõplik," ütles kindralmajor Hossein Salami laupäeval riigitelevisiooni vahendusel. "Me ei luba iial sõda oma maale."

"Me tabame igasuguse agressori," lubas ta. "Andmata alla kuni agressori täieliku hävitamiseni."

USA kaitseminister Mark Esper teatas reedel, et Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid palusid ameeriklaste abi, millele otsustati positiivselt vastata. Ta ütles, et USA väed keskenduvad õhu- ja raketitõrjemeetmete tugevdamisele, ja lisas, et mõlemale riigile kiirendatakse sõjatehnika tarnimist.