Teadete kohaselt leidis hõivamine aset Pärsia lahel, mida üritas läbida välismaa lipu all seilav tanker, mis Teherani väitel „smugeldas ebaseaduslikult kütust mõnedele Araabia riikidele“.

Iraani riigitelevisioon vahendas sealse revolutsioonilise kaardiväe komandöri sõnu, mille kohaselt oli tankeril ligi 700 000 liitrit kütust ning seitse meeskonnaliiget, kes peeti kinni.

On veel teadmata, mis riigi lipu all alus opereeris ja mis riikide kodanikega oli tegemist.

Juulis hõivas Iraani armee Omaani vetes Briti lipu all seilava tankeri ja võttis kinni mitu välisriikide kodanikku. Alus hõivati strateegiliselt ülioluliseks transporditeeks peetavas Hormuzi väinas, mis eraldab Araabia poolsaart Iraanist.

Tanker Stena Impero, mis kuulub Rootsi ettevõttele Stena Bulki, hõivati Teherani teatel seetõttu, et see hoidis kõrvale merendusreeglite järgimisest ja rammis kohalikku alust.

Hõivamiste üheks põhjuseks võib olla Briti ülemereterritooriumi Gibraltari kohtu otsus pikendada 30 päeva võrra Iraani tankeri aresti, mis peeti eelmisel kuul kinni seoses süüdistustega Euroopa Liidu sanktsioonide rikkumises. Tanker oli brittide arvates teel Süüriasse, et sealsetele võimudele naftat viia.