"Meie kohalikelt ametnikelt ja Bushehri kuberneri büroost saadud teadetel põhjal ei vasta vene naistele hijabi kandmise eest tasumine tõele," ütles asevälisminister Hassan Ghashghavi, kirjutab BNS.

Bushehri provintsis asuvat omavalitsust esindav Mehdi Mousavinejad ütles teisipäeval uudisteagentuurile SANA, et "tuginedes lepingutele, mis on sõlmitud venelannadest töötajatega Bushehri tuumajaamas, saavad nad hijabitasu", kuid hoolimata sellest ei täida oma "kohustust".

„Kahjuks ei järgi nad korralikult seda, mida neilt nõutakse ning mida on mainitud lepingutes,“ ütles seadusandja, kritiseerides võime ebapiisava järelevalve eest jaamas töötavate venelaste üle.

Ta ei täpsustanud, kui suurest summast jutt käib ega seda, kui palju naissoost tehnikuid jaamas töötab.

Ghashghavi ütles aga kolmapäeval, et mingist hijabitasust ei ole juttu ei Vene ja Iraani aatomienergiaorganisatsioonide vahel sõlmitud lepingus ega üheski kohalikus lepingus. "Vene naistele ega ühelegi teisele Iraanis töötavale välismaalasele ei maksta hijabi kandmise eest," rõhutas ta.

Asevälisministri sõnul peavad Bushehris töötavad venelannad sellest hoolimata kinni kohalikest kõlblus- ja usunormidest.

Iraanis elavatelt naistelt nõutakse rahvusest või religioonist sõltumatult pea ja enamuse keha katmist. Neid, kes reegleid ei järgi ja hijabi ei kanna, võib ähvardada arest või mõni muu karistus.