Suurbritannia ajaleht The Times kirjutab, et juba märtsi alguses saabus Korea RDVsse Teheranist pärit 15-liikmeline spetsialistide delegatsioon, kes aitab korealastel raketti katsetada.

Lääne analüütikute arvates on tegu arvatavasti Taepodong-2 klassi kuuluva ballistilise raketiga. Selline relv võib lennata kuni Ameerika Ühendriikide Alaska osariigini.    

Jaapani meedia teatel kuuluvad Iraani delegatsiooni koosseisu ka firma  Shahid Hemmat Industrial Groupi, mis on tähtis Iraani rakettide ja tehiskaaslaste tootja, kõrged ametnikud.    

The Times märgib, et iraanlased andsid Korea poolsaare põhjaosa valitsejale Kim Jong Ilile üle president Mahmud Ahmadinejadi kirja, milles viimane rõhutab kahe riigi kosmosealase koostöö tähtsust.

Phjongjang on teatanud, et kavatseb 4. kuni 8. aprillini viia Maa orbiidile oma telekommunikatsiooni otstarbelise sputniku Kwangmyongsong-2. Lõuna-Korea, Ameerika Ühendriikide ja Jaapani esindajad on korduvalt süüdistanud stalinistlikku riiki tuumavõimelise raketi katsetustes.

Ka vastavalt ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonile pole Korea RDVl sellisteks katsetusteks õigust. AFP märgib, et Souli teatel ei luba kosmosest tehiskaaslaste poolt tehtud pildid täpselt öelda, mida stardiplatsil katsetusteks valmis rakett täpselt kannab. Kas on see tõesti kosmoseaparaat või tavaline lõhkepea.