“Ma kinnitan fakti, et kompanii Interenergoservis kaheksa töötajat rööviti Bagdadis,” teatas aga ministeeriumi esindaja Aleksander Jakovenko.

Vene esimese telekanali Bagdadi korrespondent ütles, et kuni paarkümmend relvastatud isikut ründas esmaspäeva õhtul villat, kus vene energeetikud elasid.

“Ründajad relvitustasid valvurid ning otsisid villa läbi,” ütles korrespondent. “Nad võtsid esialgu üheksa Vene spetsialisti kaasa, kuid umbes tund aega hiljem panid nad ühe mehe taksosse, mis toimetas ta kompanii peakorterisse.”

“Iraagi võime teavitati otsekohe ning nemad tundusid venelaste röövimise üle niisama hämmeldunud kui meie,” lisas ta. “Nad lubasid uurida rünnakut niipea kui võimalik.”

Uudisteagentuur Interfax teatas viitega Vene välisministeeriumi teisele esindajale Boriss Malahhovile, et Moskva kavandab meetmeid oma töötajate julgeoleku tagamiseks Iraagis.

Ministeeriumi üks anonüümseks jäänud allikas aga märkis, et Venemaa kaalub kõigi oma kodanike evakueerimist eriolukordade ministeeriumi lennukitega.

“Sellist võimalust kaalutakse,” ütles allikas.

Tema sõnul on Vene saatkond astunud ka ise samme pantvangide vabastamiseks.

“Meie käsutuses on teatud vahendid,” rõhutas allikas.

Araabia telekanal Al-Jazeera teatas varem 11 venelase röövimisest.

Praegu viibib Iraagis umbes 500 Vene kodanikku.

Ühe välisministeeriumi ametniku sõnul kaalub Moskva kõigi oma kodanike evakueerimist.