Uudis avaldati esmaspäeval, kuid armee ei täpsustanud, mis asjaoludel Azzam tapeti, teatab CNN.

USA ja Iraagi väed on viimastel nädalatel viinud läbi rea operatsioone, et suruda maha Abu Musab al Zarqawi poolt juhitav al Qaida võitlejate võrgustik Iraagis. Eelmisel nädalal teatas USA, et 5. septembril tabati Põhja-Iraagis Mosulis kaks kõrget al Qaida tippjuhti.

Üks vangistatud isikutest juhtis al Qaida operatsioone Põhja-Iraagis, võimude sõnul on tegemist tõsise hoobiga terroriorganisatsiooni võimekusele.

USA on al Zarqawi pea eest välja pannud 25 miljonit dollarit, elusalt või surnult. Al Zarqawi vandus eelmise aasta oktoobris avalikult truudust Osama bin Ladenile ning teda peetakse sealseks kõrgeimaks terroriorganisatsiooni juhiks. Tema juhitud üksused on korraldanud lugematul hulgal rünnakuid Iraagi võimude, tsiviilisikute ja sõjaväe vastu, samuti liitlasvägede vastu ning korraldanud hulgaliselt inimrööve ja mõrvu.

USA armee sõnul tegutseb al Zarqawi tõenäoliselt Anbari provintsis ning piirkonda on viidud Iraagi sõjavägi. Luure andmetel tegutseb umbes 1000 terroristi Anbari piirkonnas, mis piirneb Jordaania, Süüria ja Saudi Araabiaga.